Winterstruintocht in De Wieden


-advertentiepositie-



Winterstruintocht in De Wieden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Winterstruintocht in De Wieden

Zaterdag 9 februari organiseert Natuurmonumenten een winterstruintocht onder leiding van een natuurgids. De start is om 12.30 uur vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten aan de Reeënweg, een zijweg van de Lozedijk, ten zuiden van Wanneperveen. De excursie duurt ongeveer 3 uur. Na afloop staat er een heerlijke kop snert voor u klaar. Kosten voor leden € 8, niet leden betalen € 12. U kunt u aanmelden bij bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 246644, of via www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden.



Struinen

De struintocht door het winterse landschap ten zuiden van Wanneperveen gaat over de kade van de Zomerdijk. Langs mooie stukken trilveen, verlande trekgaten en nieuw aangelegde trekgaten. Deze trekgaten zijn vrij breed en aangelegd naar oorspronkelijk cultuurlandschap. Het terrein is normaal niet toegankelijk voor publiek. De wandeling is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn en de startplaats is alleen bereikbaar met de auto. Trek uw laarzen aan en neem uw verrekijker mee. Leeftijd vanaf 10 jaar. Honden mogen helaas niet mee.



Meer activiteiten?

Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster is van november tot april geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur en tijdens schoolvakanties in deze periode dagelijks behalve maandag.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Winterstruintocht in De Wieden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.