De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk staat symbool voor de wandeltochten die zaterdag 30 maart rond Gramsbergen worden gehouden. Er zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer en de wandelaars krijgen bij de start in MFC De Binder (Hattemattestraat) een uitgebreide beschrijving mee.

De routes gaan over verharde wegen en onverharde paden door de natuurrijke buurtschappen zoals Ane, Holthone en Engeland. Je wandelt door bossen, over akkers en weilanden en langs de rivier de Vecht. Je loopt over boerenerven en door stallen waar de koeien aanmoedigend staan te loeien. Dat is nog niet alles, want er is onderweg veel aandacht voor beleving. Je kunt meedeinen op de muziek van een dweilorkest en genieten van streekproducten. Om op adem te komen zijn er voldoende rustpunten, waar de wandelaars even de benen kunnen strekken en kop koffie kunnen drinken of een kom soep en een broodje eten.

De Gramsberger Torentocht is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wandelevenementen in de provincie Overijssel, zo blijkt uit cijfers van de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KWBN). Vorig jaar kwam een recordaantal van ruim 1200 wandelaars aan de start.

Gramsberger Torentocht

Fotograaf: stichting ProGram

Gramsberger Torentocht

Fotograaf: stichting ProGram

Gramsberger Torentocht

Fotograaf: stichting ProGram