Afrikaanse Workshops voor Kinderen


-advertentiepositie-



Afrikaanse Workshops voor Kinderen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 20 juni zijn er op de Grote Markt van Goes in Afrikaanse tenten een vijftal Afrikaanse Workshops voor kinderen.
Van 11:00 tot ca 16:00 uur kunnen zij aanschuiven bij:

Workshop Praatstokken maken
De praatstok wordt gebruikt om de tijd te nemen om met de stam alles te bespreken zoals familiezaken, stamregels, contact met andere stammen. Degene die de stok vast heeft mag praten. Tijdens de workshop gaat ieder zijn praatstok maken.

Workshop Djembe
Swingend en verrassend. Antony zijn roots liggen in Afrika, ritmisch is ie ook en swingen doet hij als de beste. Hij komt met 20-ta;l djembé’s. Hij brengt de kinderen de swingende beginselen bij. De markt zal swingen.


Workshop kralen rijgen
Met originele Asfghaanse kralen kunnen de kinderen ketting, armband of oorbellen maken.

Afrikaanse Maskers maken
Ziezo workshops brengt de kunst van het maken van Afrikaanse maskers over op de kinderen.

T-shirts schilderen
Witte T-shirts die door de kinderen van Goes worden beschilderd en daarna uitgedeeld in Afrika. Op woensdag 1 april heeft de 3½ jarige Helen Florence Akoyo uit Oeganda 400 witte T-shirts overhandigen aan Linda Jasperse, de kinderburgemeester van Goes.
Helen was samen met Els van Teijlingen even in Goes. Op 5 september komt zij met de Soroti Singers uit Oeganda terug om de door de Goese kinderen beschilderde T-shirts op te halen.
Tijdens de handwerklessen op enkele scholen is een begin gemaakt. Ook deze dag kunnen de T-shirts worden beschilderd. Het resultaat van het schilderwerk is voor een ieder te zien op Goes Kinderstad. De T-shirts zullen aan waslijnen te bewonderen zijn.
Daarna worden ze overgedragen aan de delegatie onder leiding van Els van Teijlingen die de T-shirts in Afrika zal verdelen.De delegatie uit Afrika verblijft van 5 tot 12 september in Goes.

Voor wie zich even wil verpozen kan een ritje maken op één van de twee kamelen.

Bekendmaking kinderburgemeester 2009
Om 15:00 uur wordt door Blaisé Safari bekend gemaakt wie de nieuwe kinderburgemeester, en wethouders van Goes worden. Bezoekers en inwoners hebben hiervoor op zaterdag 13 juni kunnen stemmen.

Aan het begin van Goes Kinderstad op zaterdag 5 september zal de nieuwe kinderburgemeester worden geïnstalleerd.

 Bezoek www.goeskinderstad.nl

Afrikaanse Workshops voor Kinderen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.