Abafazi: Mothers of Africa

Abafazi: Mothers of Africa

Abafazi is een groep sterke Zuid Afrikaanse vrouwen, die de verhalen over hun leven vertellen door de kracht van muziek. De Afrikaanse drum en de melodieuze marimba zijn instrumenten die traditioneel hoofdzakelijk door mannen bespeeld worden, maar de kleurrijke en getalenteerde vrouwen van Abafazi hebben dat stereotype beeld op zijn kop weten te zetten.

Ze brengen een energieke, dynamische voorstelling met bekende Afrikaanse hits, eigen composities, een dynamische choreografie en schitterende kleurrijke kostuums. Opzwepende drums, de melodische marimba, prachtige stemmen en een verscheidenheid aan dansstijlen zoals Pantsula, Township Dance en een mix van contemporaine Afrikaanse stijlen. Natuurlijk wordt er ook a capella gezongen, en weten de ‘abafazi’, wat letterlijk vrouwen betekent, hun publiek daarmee in het hart te raken.

In Zuid Afrika zijn de dames zeker geen onbekende meer. Zo hebben ze onder andere Shakira begeleid op de Kick Off van de WK in 2012 In het bruisende Johannesburg, en waren ze onderdeel van de opening van de olympische spelen in China, slechts een kleine greep uit een reeks van hoogtepunten.

Abafazi: Mothers of Africa

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.