Tom à la ferme




Tom à la ferme

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Spannend psychologisch drama. Tom, gespeeld door Dolan zelf, is in diepe rouw, omdat zijn geliefde Guillaume is overleden.

'Een wonderkind' - zo werd de toen 20-jarige Canadese regisseur Xavier Dolan genoemd toen hij in 2009 zijn overrompelende speelfilmdebuut maakte met J'ai tué ma mère. Met zijn volgende films, Les amours imaginaires en Laurence Anyways, wist hij de hooggespannen verwachtingen waar te maken. Dolan, inmiddels 25, is geen wonderkind meer, maar een van de meest toonaangevende regisseurs, zo bewijst hij met zijn nieuwe film, het spannende psychologische drama Tom à la ferme.

Tom, gespeeld door Dolan zelf, is in diepe rouw, omdat zijn geliefde Guillaume is overleden. Voor de begrafenis reist hij naar de boerderij van diens familie. Daar ontdekt hij dat Guillaumes moeder Agathe niet weet dat haar zoon homoseksueel was. Diens oudere broer Francis weet dat wel. Hardhandig maakt hij Tom duidelijk dat Agathe de waarheid niet mag kennen. Tussen Tom en Francis ontwikkelt zich een uiterst complexe, gevaarlijk ontvlambare verhouding. O.m. bekroond op het filmfestival van Venetië.

 Bezoek www.amsterdamsuitburo.nl

Tom à la ferme
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.