Rode Kruis Bloesemtocht




Rode Kruis Bloesemtocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De 22ste editie van de Bloesemtocht op zaterdag 12 april biedt acht wandelafstanden waarvan er vier ook voor nordic walking opengesteld zijn. De Bloesemtocht leidt wandelaars dwars door boomgaarden en voert ze via tijdelijke bruggen over de Linge. Dit maakt de tocht uniek en wandelaars komen zo op plaatsen die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. De organisatie verwacht dat er dit jaar volop bloesem is langs de route vanwege de afgelopen warme periode.

Muzikale ondersteuning
Langs de route en op alle rustposten is live muziek in allerlei genres, verzorgd door ruim 1500 mensen. Er zijn DJ’s, muziekkorpsen, popformaties en koren die de wandelaars muzikaal ondersteunen. Het volledige muziekprogramma is te vinden op de website www.rodekruisbloesemtocht.nl. Bij de finish in de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen ontvangen de wandelaars een medaille of pin en kunnen ze het wandelfeest verder voortzetten.

Wandelen voor het goede doel
Bijzonder is ook dat dit, in omvang, zesde grote sportevenement van Nederland als belangrijkste doelstelling heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de nationale sociale hulp van het Nederlandse Rode Kruis ten behoeve van chronisch zieke-, gehandicapte- en vereenzaamde mensen in onze samenleving. Net als vorig jaar gaan de opbrengsten naar speciale vakantieweken voor meervoudig gehandicapten op de het Rode Kruis vakantieschip J. Henry Dunant.

Via onze website kunnen startbewijzen met korting besteld worden. De voorinschrijving sluit op vrijdag 11 april om 17.00 uur. Op zaterdag 12 april kunnen wandelaars een startbewijs kopen bij de start. Voor meer informatie of voorinschrijven: www.rodekruisbloesemtocht.nl. Volg ons ook op Twitter @Bloesemtocht of like ons op Facebook.

 Bezoek www.rodekruisbloesemtocht.nl

Rode Kruis Bloesemtocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.