Dummie de mummie-dag voor kinderen




Dummie de mummie-dag voor kinderen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 13 april staat het Rijksmuseum van Oudheden helemaal in het teken van Dummie de mummie. Het belooft een feestelijk dag te worden. Auteur Tosca Menten treedt op en signeert haar Dummie de mummie-boeken. Ook kunnen kinderen zich laten schminken als Egyptisch farao of prinses en zijn er workshops hiërogliefen schrijven. Met de Dummie en hiërogliefen-speurtocht kunnen kinderen de Egyptische afdeling verkennen. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Meer over het ochtendprogramma (11.00-13.00 uur) en het middagprogramma (14.00-16.00 uur) en een aanmeldformulier staan op www.rmo.nl/dummiedemummiedag

Dummie in het Rijksmuseum van Oudheden
Samen met auteur Tosca Menten en illustrator Elly Hees maakte het Rijksmuseum van Oudheden eerder een Dummie de mummie-speurroute over de beroemde Egypte-afdeling van het museum. Dit boekje (€2,95 bij museumkassa) bevat opdrachten, puzzels, woordzoekers en een prijsvraag over het oude Egypte, farao’s en mummies. Ook kan er een Dummie de mummie-verjaardagspartijtje (voor kinderen 7-12 jaar) geboekt worden. In de Museumshop zijn alle Dummie de mummie-boeken en het Dummie-kwartetspel (€6,99) te koop.

Tosca Menten
Tosca Menten (1961) studeerde aan de kunstacademie in Amsterdam en werkte daarna als docent tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 debuteerde ze bij uitgeverij Van Goor met Villa Mosterd en de wraak van Graaf Gruwel. Sinds 2003 is zij fulltime schrijfster. Dummie de mummie en de dans van de Cobra is haar vijfentwintigste boek. Haar boeken over Dummie zijn razend populair en worden inmiddels ook in het buitenland uitgegeven. In 2010 won haar boek Dummie de mummie en de gouden scarabee de eerste prijs bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet ontving in 2011 de Pluim van de Senaat van De Nederlandse Kinderjury. Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra is dit jaar genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury.
Het eerste Dummie de mummie-boek, Dummie de mummie en de gouden scarabee, verscheen in 2009. In het najaar van 2014 verschijnt deel 6: Dummie de mummie en de ster Thoeban.

 Bezoek www.rmo.nl

Dummie de mummie-dag voor kinderen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.