1

Odd Kunstroute




Odd Kunstroute

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kunstfietsen langs Odd'ers
De oranje fietsen staan klaar en de kunstenaars en galeries zijn paraat: op Hemelvaartsdag, 29 mei dit jaar, kunt u weer een route fietsen of lopen langs twintig kunstplekken in Venlo: het is Odd 2014. Open Deur Dag.

Van Velden tot Steyl staan bij uiteenlopende ateliers, galeries en musea de deuren wagenwijd open voor kunstliefhebbers. Deze kunstplekken zijn herkenbaar aan de oranje fietsen, die voor één dag uit de hemel gevaren zijn om ze te markeren. Voor bezoekers, die zich graag door kunst laten inspireren. Voor bezoekers, die graag van de betrokken kunstenaars zelf willen horen hoe zij te werk gaan en wat hun passies zijn.
Vrijwel alle disciplines in de beeldende kunst zijn vertegenwoordigd: grafische kunst, glaskunst, keramische en bronzen beelden, installaties, schilderijen, collagekunst en mixed media. U treft niet alleen uiteenlopende kunstdisciplines aan, maar ook verschillende stijlen en benaderingen. Zo hoort het ook. Juist van kunstenaars immers verwachten we een andere kijk op onze wereld. We willen dat kunst verrast, vrolijkt maakt, tot nadenken stemt, verwart, ontroert. Dat ze ons raakt en bezighoudt.
Dat is precies wat de Odd'ers bindt: ze kijken wat anders naar de wereld dan we gewend zijn. Evengoed zijn ze onderling enorm verschillend, want kunst is eigenheid. De Odd kunstroute stelt de bezoeker in staat om al die verschillende eigenheden te ontdekken. Odd 2014 stelt u tevens in staat om inzicht te krijgen op de schakels tussen inspiratie en realisatie. Een spannend avontuur op Hemelvaartsdag.

De vaste kern van Odd bestaat uit Anja van Rijen, Arjen Markenstein, Galerie Wilms, Herman Marissen, Iris Slock, Jan Klop en Yvonne Rooding.
Voor Odd 2014 is de groep uitgebreid met Anna Berendsen, Ellie Munten, Eric Toebosch, Fons Schobbers, Galerie de Zeemeermin, Hans Reijnders, Jos Deenen, Keramiekcentrum Tiendschuur, Léon Duniec, Monique Bruls, Monique Romeijn, Museum van Bommel van Dam en Ruud Simons.

De Odd Open Deur Dag op Hemelvaartsdag duurt van 11.00 tot 18.00 uur. U kunt uw eigen kunstroute uitstippelen aan de hand van www.oddkunstroute.nl.
Bent u die dag verhinderd, of kunt u er geen genoeg van krijgen? De meeste kunstenaars en galerieën stellen u in de gelegenheid om de aansluitende vrijdag, zaterdag en zondag op afspraak langs te komen.

 Bezoek www.oddkunstroute.nl

Odd Kunstroute
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.