1

Dichtbij, Herman Brood




Dichtbij, Herman Brood

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 11 mei tot en met 11 juli 2014 presenteert Museum Willem van Haren de tentoonstelling DICHTBIJ, Herman Brood. De intieme en unieke tentoonstelling brengt de bezoeker letterlijk ‘Dichtbij’ Nederlands enige echte rocker, filmster, dichter en kunstenaar Herman Brood. Enerzijds is de tentoonstelling een ‘Brood-belevenis’. De complete Herman Brood Atelier inventaris is te zien in de staat zoals Herman Brood die heeft achtergelaten op de laatste dag van zijn leven, 11 juli 2001.

Daarnaast is er op de tentoonstelling ruimte voor beeldende kunst ter ere van zijn droom: een Brood aan elke muur…
Herman Brood werd op 5 november 1946 in Zwolle geboren. Hij was een multi-talent: zanger, schilder, dichter, acteur en auteur. Uit zijn werk spreekt een gedrevenheid die hij op een unieke manier wist om te zetten in vorm en kleur. De grote belangstelling voor dit werk betekende voor Herman Brood een geweldige stimulans. Net als tijdens de optredens met zijn band is de wisselwerking met het publiek een aanmoediging en een bron van inspiratie tegelijk. Herman Brood werkte altijd vol passie en stortte zich met penselen, verf en spuitbussen steeds opnieuw in een avontuur. De talloze indrukken en ervaringen die hij in zijn roerige leven verzamelde kwamen terug in zijn kunst. Zijn tekeningen, schilderijen en zeefdrukken laten zien waar het bij deze Kunstenaar allemaal om draaide: seks, drugs en rock & roll.

Op 54-jarige leeftijd sprong Herman Brood op 11 juli 2001 in “I did it My Way“ style zijn definitief afscheid tegemoet vanaf het Amsterdamse Hilton Hotel. In zijn binnenzak zaten een aantal afscheidsbriefjes voor de familie met onder andere de woorden: “Papa gaat Bungy Jumpen zonder elastiek, Vergeef me…" en “Maak er nog een feest van!”. De tentoonstelling DICHTBIJ, Herman Brood is te zien van 11 mei 2014 – 11 juli 2014.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de erven Brood en Koos van Dijk, manager Herman Brood.

 Bezoek www.willemvanharen.nl

Dichtbij, Herman Brood
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.