Bildtse Rembrandtmarkt




Bildtse Rembrandtmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rembrandt hield van mooie dingen. In de Gouden Eeuw was hij vaak te vinden op markten en veilingen, zoekend naar bijzondere voorwerpen, exotische snuisterijen, curiositeiten, prenten en geschriften. Rembrandt hield ook van Saskia. In 1634 trouwde hij haar in het Bildtse dorp St.-Annaparochie.

De plek waar destijds het huwelijk werd voltrokken, de huidige Van Harenskerk, dient deze zomer weer als sfeervol decor voor een Bildtse Rembrandtmarkt. Er zijn tientallen kraampjes met een grote variatie aan kunst, boeken, curiosa.

En er is meer:

Kunst of Kitsch: Heeft u een voorwerp waarvan u denkt “is het nou kunst of kitsch?” In de grote tent zijn deskundigen aanwezig bij wie u het op waarde kan laten taxeren.

De Van Harenskerk is open: Deze bijzondere en historisch waardevolle kerk staat in het middelpunt van de markt en kan men van binnen bekijken.

"Treed in het voetspoor van Rembrandt": Straattekenen voor jong en oud op de plek waar Rembrandt werkelijk heeft gelopen, met voor de mooiste creaties een prijs. Krijtjes zijn aanwezig.

Nieuw dit jaar: "Met Rembrandt voor de eeuwigheid!" Verkleed je in stijl en wordt samen met de meester vastgelegd op foto, kleding is aanwezig.

 Bezoek www.rembrandtmarkt.nl

Bildtse Rembrandtmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.