Workshop Zang




Workshop Zang

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In deze zangworkshop werken we aan ademhaling, klank en het ondersteunen van je klank door middel van je ademhaling. Naast de drie basisprincipes van gezond zingen werken we aan de vier stemfuncties die je kan onderscheiden in het zingen en spreken; roepen, „krijsen”, klagen en de milde klank. Luisteren naar jezelf is deze middag minder belangrijk dan voelen wat je doet. Leren wat je moet doen om je stem zo vrij mogelijk te gebruiken, daar gaat het om. We sluiten de workshop af met een vrije improvisatie waarin we alle klanken de revue laten passeren en samen laten klinken.

Deelname 10 euro, dit is inclusief koffie/thee en lunch. Iedereen (17-36jr) met en zonder (on)zichtbare handicap is van harte uitgenodigd om mee te doen! Meld je aan via Theaterwerkplaats@festival5d.nl

De planken op:
Enthousiast geworden na deelname aan de workshop?
Voor de 5D Theaterwerkplaats zal Charles Hens aankomend seizoen een operavoorstelling maken met mensen met en zonder handicap. Hiervoor zoeken we (ervaren en minder ervaren) acteurs/zangers die in deze voorstelling gaan spelen. Stuur ons een mailtje als je interesse hebt, en mis dan vooral deze workshop niet!


De workshop wordt gegeven door Charles Hens: een veelzijdig (opera)zanger met een rauw randje en geëngageerd theatermaker. Hij is op zijn best in het enthousiasmeren van grote groepen in bijzondere situaties. Als zanger werkte hij op (inter)nationale podia met inspirerende dirigenten en uitdagende en vernieuwende regisseurs zoals Pierre Audi, Christopher Alden, en Harry Kupfer die hem in hoge mate artistiek vormden. Met Roswitha Bergmann maakte hij de dramatische operamonoloog Deep Water voor Festival Noorderzon. Als docent zang, Interpretatie en koor is hij verbonden aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar hij ook de eindvoorstellingen regisseert. Hij zingt in verschillende vrije opera- en muziektheaterproducties en is de leadzanger van de avontuurlijke jazzformatie Mechanical Duck. Momenteel werkt hij met zijn stichting Opera Theater Amsterdam aan de voorstelling WOLVEN; dertig jongens uit de reclassering zingen opera-aria’s van Richard Wagner, begeleid door een symfonie orkest.

 Bezoek www.festival5d.nl

Workshop Zang
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.