De Pannenkoek en Beppedagen
De Pannenkoek en Beppedagen

Graan staat dit jaar centraal in de voorjaarsvakantie in het Fries Landbouwmuseum. Kortom het zijn de ‘Pannenkoek en Beppedagen’.
Vier dagen lang, van dinsdag 24 februari tot en met vrijdag 27 februari, staat het museum bol van de activiteiten: zoals kindertheatervoorstellingen, een graankorrelspeurtocht door het museum en een binnenplaats vol met leuke doe-dingen.

Tijdens de Pannenkoekdagen van dinsdag 24 februari tot en met vrijdag 27 februari zijn er elke dag van 10:00 – 17:00 uur activiteiten. Kinderen krijgen bij binnenkomst een zakje graan dat hen de hele dag vergezelt. In het museum zijn allerlei zaken rondom graan te zien: weetjes en datjes zoals: hoe het groeit en bloeit en wat je er van kunt maken. De binnenplaats van het museum is ingericht met allerlei doe-activiteiten, waaronder vlegelen en stro-vlechten. Daar kunnen de kinderen ook samen met pake en beppe hun graan malen en daarna kan er een eigen pannenkoek van gebakken worden! ''Lekker Beppe'’

Theater
Op alle dagen is er steeds op het hele uur (12:00, 13;00, 14:00 en 15:00) een kindertheatervoorstelling voor kinderen van 4 tot 10 jaar, want..... TANTE JELLEBEL KOMT LANGS!
Als tante Jellebel op een ochtend lekker wil ontbijten blijkt dat al het brood op is! Dan maar ontbijtpap of nog beter een pannenkoek, heerlijk! Maar huh?! Hoe kan dat nu? De pap is ook op…
en al het meel is weg…! Tante Jellebel gaat op onderzoek en komt erachter dat er een groot mysterie achter het verdwenen meel zit! Lukt het haar om dit mysterie te ontrafelen en een oplossing te vinden?

De Pannenkoek en Beppedagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.