1

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond




Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de Pinksterdagen is kasteel Ammersoyen weer bewoond zoals in de middeleeuwen. Meer dan 50 middeleeuwse figuren, waaronder de hertog van Gelre en de hertogin van Brabant, zullen het jaar 1400 verbeelden.

Neem een kijkje in het dagelijks leven in de middeleeuwen in een van de best bewaarde kastelen van Nederland, met een uitgebreid programma voor jong en oud.

Zowel in het kasteel, als op de voorburcht en het buitenterrein is overal wat te beleven. Ontmoet de hertog van Gelre en de hertogin van Brabant in hun kleurrijke gewaden in de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Maak kennis met de jonkvrouwen, de astroloog en de hofkapelaan en bekijk het gewapend escorte bij de schandpalen en de vele andere middeleeuwse personages die u in en buiten het kasteel tegenkomt. Er is ook muziek en archeotolken vertellen u verhalen bij de taferelen.

Middeleeuwse keukens
Neem zeker ook een kijkje bij de middeleeuwse keukens waar het banket voor de hertog wordt bereid. De meest wonderlijke gerechten worden daar vandaan naar de ridderzaal gebracht. Het banket vol rituelen en vermaak, is één van de hoogtepunten in het programma.

Programma voor kinderen
Voor kinderen zijn er binnen en buiten allerlei spellen Ook is er een kinderveldslag waarbij kinderen leren hoe ze zich 'ridderlijk' horen te gedragen.

Markt en terras
Op het buitenterrein vindt u een middeleeuwse markt met leuke kramen en op het terras van het koetshuis kunt u genieten van alle taferelen die zich op het kasteelterrein afspelen.

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond is een leuk en sfeervol dagje uit voor jong en oud.

Meer informatie: www.middeleeuwsammersoyen.nl

 Bezoek www.middeleeuwsammersoyen.nl

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.