1

Johannes Passion. Tussen schaduw en licht.




Johannes Passion. Tussen schaduw en licht.

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 30 en 31 maart presenteert KunstKlank, in samenwerking met de stichting Muziek in Jeroen, een bijzondere uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach in Noordwijk.

In de middeleeuwse Oude Jeroenskerk wordt Bachs muzikale interpretatie van het lijdensverhaal, omlijst door beeldende kunst, in een speciale lichtenscenering en choreografie tot leven gebracht.

Het groot KunstKlankkkoor zingt en speelt op dramatische wijze een volk, zoals dit zich volgens de christelijke overlevering aan het begin van de jaartelling zou hebben gemanifesteerd. Alle generaties, van 7 tot 77 jaar, zijn vertegenwoordigd. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, vorig jaar uitgeroepen tot beste begeleidingsorkest van Nederland.
Muzikale leiding en koordirectie zijn in handen van Herma van Piekeren. Sinds 1999 organiseert zij als artistiek leider van KunstKlank bijzondere muziek-, koor-, en theaterprojecten in Noordwijk.
De solistenrollen worden vertolkt door sopraan Amaryllis Dieltiens, tenor Jean-Léon Klostermann (evangelist), mezzo-sopraan Marjolein Niels, bariton Pierre Mak (Pilatus) en bariton Wiebe-Pier Cnossen (Jezus).

 Bezoek www.kunstklank.nl

Johannes Passion. Tussen schaduw en licht.
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.