Oranjedagen Enschede

Oranjedagen Enschede

Het Wilminkplein wordt hiervoor omgetoverd tot een domein waar kinderen en hun ouders op Koningsdag hun creativiteit en muzikaliteit op zijn beloop kunnen laten. Koningsdag wordt traditioneel geopend met een koningsontbijt voor genodigden in de Grote Kerk op de Oude Markt.

Nacht van Oranje (26 april)

Vanaf 19.00 uur barst het feest in de binnenstad los. De aftrap is op het van Heekplein met Kingsnight. Kingsnight heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld tot een evenement dat tot een van de grootste in het land mag worden gerekend. “Ook dit jaar verwachten we weer ruim 15 duizend bezoekers op het van Heekplein in Enschede en vieren we zondag 26 april dit waanzinnige ‘oranje-feest’!”, aldus André Kooij. “Met een keiharde stage en een strakke line-up gaan we er samen voor zorgen dat deze editie weer legendarisch wordt!” Naast het van Heekplein staat op de Oude Markt en het Ei van Ko podia opgesteld met een programmering die de menigte tot in de late uurtjes laat swingen. Traditiegetrouw zal op de Nacht van Oranje om 24.00 uur het Wilhelmus worden ingezet, waarmee de duizenden bezoekers Koningsnacht in luiden.

Koningsdag (27 april)

De Oranjemarkt en de kinder-matjesmarkt op het van Heekplein behoren tot de grootste en uitgestrektste markten van het Oosten. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Willem Wilminkplein, welke wordt omgetoverd tot Cultureel Oranjeplein. In het kader van het thema Lente Picknick vinden er diverse dans- en muziekworkshops en muzikale optredens plaats. Er staat een oude piano die door iedereen beschilderd mag worden en de hele dag is er een instrumentenproeverij. De programmering op het plein wordt verzorgd door Kaliber Kunstenschool. Daarnaast verzorgt Poppodium Atak vanaf 14.00 uur een aantal optredens.

Op het Stationsplein vertoont Skatevereniging De Fabriek hun kunsten en vanaf 11.00 uur begint het feestelijke muziekprogramma op de Oude Markt. Om 11.00 wordt er op de Oude Markt traditiegetrouw voor het 20ste jaar gestart met een concert van de Twentse Politiekapel. Verder brengen op de podia op de Oude markt Da Vinci en Tilt hun feestelijke repertoire ten gehore. Alle rockliefhebbers kunnen terecht in de Hofstraat bij Café Rocks voor onder andere Definition of Madmen en AC/DC (UK).

Oranjedagen Enschede

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.