Romeinenweek in Orientalis

Romeinenweek in Orientalis

De meivakantie staat in het teken van: een Romeins schip op het droge.
Ga van 2 t/m 10 mei op ontdekkingstocht naar een bijzondere periode uit de lokale geschiedenis. Speciaal voor de Romeinenweek heeft RomeinenNU een vakantieboek gemaakt. Het boek staat boordevol spellen, verhalen, weetjes en doe-activiteiten over de Romeinen. Download hier het vakantieboek

Speciaal op zaterdag 2 mei komt een Romeinse Centurion (legeraanvoerder) naar Orientalis om kinderen op zijn Romeins te leren zwaard vechten, speerwerpen en marcheren. Ook jij kunt leren hoe je barbaren aan je werpspies rijgt! Lees meer..

De hele week kunnen kinderen leren om touwslager te worden, netten te breien en Romeinse spelletjes te spelen. In de Romeinse straat kunnen zij leren weven en vilten en de Romeinse tuin bezichtigen want die staat in bloei.
Daarnaast kunnen bezoekers de feesten van het voorjaar ontdekken. In het museumpark staan feesttafels gedekt voor de grote feesten van jodendom, christendom en islam. Bij de kassa is een routeboekje voor 1 euro verkrijgbaar met achtergrond informatie over de feesten van het voorjaar.

In Orientalis ligt een replica op ware grootte van een Romeins schip. Dit schip en de bijbehorende tentoonstelling maakt een stukje van de Romeinse rijksgrens –de Limes- zichtbaar en tastbaar. Het Romeinse rijk had nooit zo groot kunnen worden zonder scheepvaart. Goed getrainde legioenen marcheren sneller over de weg, de meest andere zaken verspreiden zich makkelijker via de waterwegen. De goederen, mensen, ideeën en religies uit het Middellandse Zeegebied, zouden nooit zo verspreid zijn geraakt als de Romeinen enkel gebruik hadden gemaakt van hun wegennetwerk. Kinderen kunnen bij de tentoonstelling leren om touwslager te worden, zelf netten breien en Romeinse spelletjes spelen. In de Romeinse straat kunnen zij leren weven en vilten en de Romeinse tuin bezichtigen want die staat in bloei.

Romeinenweek in Orientalis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.