Pinksterraces Zandvoort




Pinksterraces Zandvoort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een van de hoogtepunten van het autosportseizoen wordt gevormd door de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Op 23 en 24 mei staat het Zandvoortse racecircuit in het teken van een sterk programma met internationale raceklassen. Dat wordt weer volop genieten van ronkende motoren, bloedstollende gevechten en stoere inhaalacties.

Competition102 GT4 European Series

Het programma kent als hoofdattractie de Competition102 GT4 European Series. Deze raceklasse kent in 2015 nog meer variatie in het startveld en bij de openingsrace op Nogare bleken de verschillende GT's erg aan elkaar gewaagd. Dat beloven twee bloedstollende races te worden met veel actie op het circuit.

Net zo interessant worden de races van de Ribank Mazda MaX5 Cup, waar een groot startveld vol gelijkwaardige roaderster cupracers tegen elkaar strijden om de Pinksterzege in de Zandvoortse duinen. Een andere opvallende merkencup is de KIA Lotos Race. Deze serie kwam in 2014 voor het eerst naar Zandvoort en voor zowel de coureurs als het publiek smaakte dat naar meer. Bereid je voor op ontelbaar veel slipstreamgevechten! Ook de Cup & Tourenwagen Trophy is met een sterk startveld aanwezig, dat vooral bestaat uit snelle bolides uit voormalige en andere merkencups uit Europa.

De strijd om de trofee

Een andere trekpleister is de Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtinis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen verschillende Formule Ford Kent formulewagens met coureurs uit verschillende landen. Daarnaast komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80.

 Bezoek www.cpz.nl

Pinksterraces Zandvoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.