1

Nâzim Hikmet Festival




Nâzim Hikmet Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nâzim Hikmet Festival

Theater RAST bestaat 15 jaar en viert dit jubileum met een festival over één van de grootste dichters van de 20e eeuw uit Turkije: Nâzim Hikmet. De artistiek leiders van Theater RAST en reART Collective; Saban Ol en Selim Dogru stelden een veelzijdig, multidisciplinair festival programma samen over het leven en werk van deze grote Turkse dichter en schrijver, over zijn poëzie en literaire werk, zijn denkbeelden en idealen en zijn relevantie voor de huidige tijd.

Nâzim Hikmet was een dichter en schrijver die een groot deel van zijn leven of in gevangenis of in ballingschap heeft doorgebracht, maar altijd schreef tegen het onrecht, onderdrukking en vocht voor zijn idealen, voor een betere wereld en daardoor altijd op gespannen voet stond met het maatschappelijk systeem en de Turkse en Sovjet staat.

Een week lang zullen er activiteiten plaats vinden met verschillende componenten en kunstdisciplines, zoals documentaire, discussie en debat, expositie, conference, theatrale lezingen, poëzie voordrachten, spoken word en als finale een theatraal concert met gecomponeerde liederen gebaseerd op de poëzie van Hikmet.

Programma:

29 sept: Screening documentaire ‘Nâzim Hikmet Ran’

1 okt: Theatrale Poëzievoordracht Mijn Mensen door Genco Erkal

2 okt: Conference met Micha Wertheim & Theatrale reading

3 okt: In de middag Spoken Word

3 okt: In de avond Nâzim Hikmet theaterconcert & afterparty

 Bezoek www.podiummozaiek.nl

Nâzim Hikmet Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.