MergelRijk wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstgrot! In deze historische grot worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. Met prachtige mergelbeelden, kunstwerken , films en interactieve tablets.

In alle rust kunt u genieten van een bijzondere film van de MergelTovenaar (bekend van TV) waarin hij het Kerstverhaal tekent van mergelstof. Een ander hoogtepunt is een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. In het grottenatelier mag u zelf uw kerstsouvenir maken van mergel en tenslotte kunt u in de Brasserie de heerlijke Grottenham en het Grottenbier proeven. Uniek voor een attractie in de grotten van Valkenburg is dat een bezoek aan MergelRijk dagelijks en doorlopend zonder gids mogelijk is tussen 11.00 en 17.00 uur. In eigen tempo kunt u zich begeven door het sfeervol verlichte gangenstelsel en genieten van de rijke schat aan bezienswaardigheden, films, interactieve tablets, verhalen en verrassend leuke weetjes. Een bezoek aan deze grot is een zeer veelzijdige ondergrondse beleving die u niet mag missen.

Kinderen krijgen een speurtocht waarmee zij op een leuke, spannende en leerzame manier kennis maken met MergelRijk. Bovendien is ons fossiel- en mijnmuseum vernieuwd met o.a. een elektro-spel over Limburgse delfstoffen, mergeltekenen, replica van een mosasaurus kaak en een tentoonstelling over mijnbouw in Limburg.