1

DelfSail 2016




DelfSail 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eindelijk, na zeven jaar, is het weer zover en gaat in 2016 de zesde editie van DelfSail van start. DelfSail, het andere Sail-evenement van Nederland, de Sail met het 'warme hart'.

De Sail waar bijzondere aandacht wordt besteed aan de bemanningen die ons bezoeken. Waaronder veel trainees – jongeren tussen de 15 en 25 jaar – die met hun reis het avontuur aangaan en een kans krijgen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, internationale vriendschap en onderling begrip voor elkaar!

Naast een mooie vloot van vele buitenlandse Windjammers komt er een grote vloot van Nederlandse Tall Ships en traditionele zeilschepen waarvan sommige jaarlijks de wereld rondvaren. Ook Varend Erfgoed en replica's verzamelen zich op 30 juni 2016 in de Eemshaven. Waarna in een indrukwekkende Parade of Sail de schepen naar Delfzijl koers zetten.

Vier dagen lang kan de bezoeker genieten van een ongekend schouwspel van masten, muziek, sfeer en cultuur in een ambiance, die voor iedereen wat te bieden heeft. Bands als Kensington en Di-rect treden op dit jaar. De ligging van de haven, direct naast het centrum en op 5 minuten van het treinstation, maakt de bereikbaarheid ideaal.

 Bezoek www.delfsail.nl

DelfSail 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.