De Vlinderfabriek in Museum Twentsewelle
De Vlinderfabriek in Museum Twentsewelle

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Museum TwentseWelle presenteert deze zomer de Vlinderfabriek, een echt familie-uitje met verpoppende rupsen, rondfladderende vlinders, kasten vol met vlinderverzamelingen en veel activiteiten. Hier zie je het hele groeiproces van ei tot vlinder!

Vlindertuin
In de binnentuin van het museum is een heuse vlindertuin gecreëerd waar de verpopte diertjes worden geplaatst. Nadat ze als vlinder uit de cocon zijn gekropen kunnen ze in de vlindertuin rondvliegen.

Zijderupsen
Natuurlijk mogen de zijderupsen niet ontbreken. Voor deze rups is een speciale voorziening gebouwd waar zij zich met hun zijden draden kunnen inspinnen. Naast deze kraamkamers met levende dieren zijn in De Vlinderfabriek veel tropische en lokale vlinders te zien uit de collectie van het voormalige Natuurmuseum Enschede.

Rupsoloog en Vlinderlab
Iedere dag worden de rupsen en vlinders verzorgd tussen 14.00 en 16.00 uur. Medewerkers van het museum (die we met een knipoog ‘rupsologen’ noemen) verzorgen dan de dieren en geven ook uitleg en wie dat wil kan een rups over zijn hand laten kruipen of deze bestuderen onder een microscoop.
Ook vind je in de Vlinderfabriek een tekentafel met mooie kleurplaten van vlinders en rupsen en je kunt origamivlinders vouwen, die je mee naar huis mag nemen.

Workshops
Iedere dinsdag en zondag worden knutselworkshops voor kinderen georganiseerd. Je maakt bijvoorbeeld een voederpot, vlinderkast of glasvlinder. Ook kun je mee met onze rupsoloog nachtvlinders spotten of een heuse vlindercursus volgen.

 Bezoek www.twentsewelle.nl

De Vlinderfabriek in Museum Twentsewelle
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.