Dummie de mummiedag




Dummie de mummiedag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 25 september 2016 is er een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. De dag staat helemaal in het teken van het nieuwe boek: Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl. Dummie en zijn vrienden Klaas en Goos komen deze keer terecht in Rome en gaan op zoek naar een koninklijke edelsteen.

Het ochtendprogramma is volgeboekt. Je kunt je nog wél aanmelden voor het middagprogramma.

Wat is er te doen op de Dummie de mummiedag? Schrijfster Tosca Menten komt zelf vertellen over haar nieuwe boek. Het staat weer vol met spannende avonturen van Dummie, de grappige mummie uit Egypte. Ze geeft een 'ghelemaal leuk' Italiaans optreden en signeert haar boeken.
Dummie zelf is er ook! Hij is nog een beetje met zijn hoofd in Rome, en komt daarom verkleed als 'Ghladde Jator'. Er zijn de hele dag door knutseltafels, waar je een mummiekleurplaat of een obelisk kunt maken. Maak de Ghladde Jator Dummie-speurtocht door het museum. De antwoorden op de vragen vind je in de tentoonstelling Egypte, land van onsterfelijkheid en de museumzalen met de Romeinse collectie. (Alleen op deze Dummiedag beschikbaar!) Doe mee aan de Dummie de mummiewedstrijd en kom verkleed als Romeinse gladiator! Je maakt dan kans op een door Tosca gesigneerd Dummie-prijzenpakket.

Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

 Bezoek www.rmo.nl

Dummie de mummiedag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.