Beleef de bevrijding van Kasteel Heeswijk in 1944


-advertentiepositie-



Beleef de bevrijding van Kasteel Heeswijk in 1944

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het najaar van 1944 rukten de Geallieerden op om de Duitsers uit Brabant te verdrijven. Parachutisten landden bij Kasteel Heeswijk. Operation Market Garden was een feit.

Twee generaties later zijn er vele Levende Geschiedenis verenigingen die zich verdiepen in de militaire historie van die tijd. Zij komen op zondag 9 oktober bij Kasteel Heeswijk om het verleden te doen herleven. Originele voertuigen, kanonnen en ruim 120 vrijwilligers brengen het publiek in aanraking met het Bevrijdingsjaar. De vrijwilligers zijn gekleed in originele Duitse, Engelse, Canadese en Amerikaanse uniformen en dragen bewapening. De originaliteit gaat ver: sommigen hebben zelfs een kapsel uit 1944!

Kampement

De bezoekers van Kasteel Heeswijk kunnen het kampement van de verschillende legeronderdelen bezichtigen. De Duitsers zijn gelegerd in het kasteel. Zij worden in de middag verdreven door een aanval van de Geallieerden.

Battles

Er staan twee battles gepland, om 13:00 en om 15:00 uur. Hierbij wordt vol gebruik gemaakt van het kasteel en alle poorten/bruggen, om een mooi spektakel met verschillende scenes neer te zetten. Na de laatste battle zal er een korte ceremonie zijn bij het herdenkingsmonument ter ere van de gesneuvelden van de oorlog.

 Bezoek www.kasteelheeswijk.nl

Beleef de bevrijding van Kasteel Heeswijk in 1944
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.