25 jaar Jos Vermunt met Toonkunstkoor Utrecht




25 jaar Jos Vermunt met Toonkunstkoor Utrecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Haydn: Missa in Tempore Belli - 'Paukenmis'
Strawinsky: Psalmensymfonie
Bach: Magnificat

Met dit concert viert het Toonkunstkoor Utrecht dat dirigent Jos Vermunt 25 jaar aan het koor verbonden is. Jos Vermunt heeft zelf het programma van zijn jubileumconcert samengesteld.

De Missa in tempore belli is gecomponeerd op het moment dat het Franse leger in 1796 onder leiding van Napoleon voor de muren van Wenen stond. Hoewel het werk overwegend lyrisch en vreugdevol van aard is, reflecteert het ook de oorlogsdreiging in het Benedictus en vooral het Agnus Dei, met de beroemde paukensolo die de mis haar bijnaam 'Paukenmesse' bezorgde. De Psalmensymfonie is meer een groot koorwerk dan een symfonie. Deel één en deel twee behandelen de psalmen 38, 39 en 40. Deel drie bestaat geheel uit psalm 150. Het werk is het hoogtepunt uit Stravinsky’s neoklassieke periode en wordt beschouwd als een van de hoogtepunten uit het koorrepertoire van de 20ste eeuw. In dit concert mag Johann Sebastian Bach natuurlijk niet ontbreken. Zijn Magnificat is virtuoos en feestelijk, en past daarom uitstekend in dit jubileumconcert.

Laat u verrassen door het bijzondere programma van deze feestelijke middag, met drie totaal verschillende werken in uiteenlopende orkestbezettingen.

 Bezoek toonkunst-utrecht.nl

25 jaar Jos Vermunt met Toonkunstkoor Utrecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.