Intocht Sinterklaas Hoorn

Intocht Sinterklaas Hoorn

Zaterdag 12 november is een dag die u en uw kinderen absoluut vrij moeten houden. Op uitnodiging van het ondernemend Hoorn, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door burgemeester Jan van NIeuwenburg en Berend Botje Kinderburgemeester Thijm en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Jack Feld verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops.

Vanaf 11.45 uur start een programma op de Roode Steen waar Sint rond 12.30 uur van zijn paard stapt om even deel te nemen aan een geweldige welkomstceremonie en de prijsuitreiking van de Berend Botje Knutselwedstrijd. Daarna volgt een rondgang door de stad en is er rond 14.00 uur een afsluitend programma op de Roode Steen met de prijsuitreiking voor het mooist verklede sintje of pietje.

Intocht Sinterklaas Hoorn

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.