Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt. Het dorp bestaat uit talrijke chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! Het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor. Hier vind je speciale kerstwenskaarten en postzegels van het kerstdorp. Zo kunnen bezoekers en inwoners hun kerstwensen naar de hele wereld sturen. En alsof dat nog niet genoeg is: het heeft tevens zijn eigen burgemeester, adviseurs en commissarissen. Gedurende vier weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp in het centrum van Luik.

In de meer dan 200 kerstkraampjes kan je traditionele kerstartikelen vinden die je nergens anders kan kopen. Je vindt hier bijvoorbeeld in glas geblazen kerstballen die nog met de hand worden geschilderd. Verder kan je hier de mooiste kerstbeeldjes, sieraden en warme winterkleding terugvinden. Terwijl je al dat moois bewondert, komt de geur van versgebakken Luikse wafels je tegemoet. Je kan ook proeven van talrijke andere lekkernijen zoals chocolade of peperkoek en zelfs oesters. Al dat lekkers kan je combineren met bijvoorbeeld een speciaal kerstbiertje. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt van Luik vind je het!

De kerstmarkt van Luik trekt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. Het is hiermee met recht de grootste kerstmarkt van heel België. Het kerstdorp bevindt zich op de Place Saint-Lambert, met uitloop naar de Place du Marché. Centraal op het plein staat een reuzenrad en aan de zijkant een grote sleepiste. Mocht je kroost liever willen schaatsen dan kunnen ze terecht op de Place de la Cathédrale om een kunstje te wagen op de ijsbaan. Het kerstdorp biedt daarmee heel wat vertier voor zowel jong als oud.