Kerstmarkt in Luik

Kerstmarkt in Luik

Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt. Het dorp bestaat uit talrijke chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! Het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor. Hier vind je speciale kerstwenskaarten en postzegels van het kerstdorp. Gedurende vijf weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp in het centrum van Luik.

In de meer dan 200 kerstkraampjes vind je traditionele kerstartikelen die je nergens anders kan kopen. Je vindt hier bijvoorbeeld in glas geblazen kerstballen die nog met de hand worden geschilderd. Verder kan je hier de mooiste kerstbeeldjes, sieraden en warme winterkleding terugvinden. Ook kan je proeven van de talrijke lekkernijen zoals chocolade of peperkoek en zelfs oesters. Al dat lekkers kan je combineren met bijvoorbeeld een speciaal kerstbiertje. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt van Luik vind je het!

Op de kerstmarkt van Luik beleef je een unieke kerstsfeer. Niet voor niets vinden twee miljoen mensen op jaarbasis hun weg naar Luik. Er is zoveel te zien en te doen dat je niet weet waar eerst te beginnen!

Kerstmarkt in Luik

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.