1

Drs. marie-thérése ter haar




Drs. marie-thérése ter haar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Drs. Marie-Thérése ter Haar over 'De laatste tsaar van Rusland'

In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de laatste tsaar van Rusland werd afgezet. Over tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra en Raspoetin is veel geschreven en gesproken. Als de laatste tsarenfamilie in 1917 wordt afgezet en in 1918 vermoord, is de USSR al gesticht. Jaren later echter beweert een dame Anastasia te zijn, de jongste tsarendochter. Heeft zij destijds daadwerkelijk de slachting overleefd?

Voor de lezing ‘Rusland rond 1900’ komt niemand minder dan drs. Marie-Thérèse ter Haar naar Zwartsluis. De lezing gaat in op het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie.

Drs. Marie-Thérèse ter Haar is Rusland en Oost Europa-deskundige. Zij leerde Rusland kennen in de communistische periode. Ze maakte het einde van de Koude Oorlog mee. Ter Haar volgt de ontwikkelingen nog steeds op de voet en verblijft vier à vijf maanden per jaar in Rusland. Marie-Thérèse ter Haar vormt de brug tussen de westerse wereld en Rusland. Ze heeft verschillende Nederlandse bedrijven in Rusland op weg geholpen, waaronder Heineken, Shell en de Rabobank.

 Bezoek beleefzwartsluis.nl

Drs. marie-thérése ter haar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.