Vreugdevuur Scheveningen 2018


-advertentiepositie-



Vreugdevuur Scheveningen 2018

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Geheel volgens traditie organiseert de Stichting Vreugdevuur Scheveningen op het Noorderstrand van Scheveningen een groot nieuwjaarsvuur om de jaarwisseling te vieren. De opbouw van dit vreugdevuur vindt jaarlijks plaats van 27 t/m 31 december waarbij het vreugdevuur op oudejaarsavond om middernacht wordt aangestoken.

Deze oude traditie is rond 1850 ontstaan met in die tijd nog kerstboomverbrandingen en is in 2014 benoemd tot Nationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. In 2015 heeft Vreugdevuur Scheveningen een nieuw wereldrecord neergezet als grootste vreugdevuur ter wereld met 8695m3 bij Guinness World Records en zijn wij nog steeds recordhouder!

Door de ontwikklingen van de afgelopen jaren is Vreugdevuur Scheveningen inmiddels uitgegroeid van een oude lokale traditie naar een groot nieuwjaarsevenement met afgelopen editie bijna 300.000 bezoekers. De unieke combinatie van het grootste vreugdevuur ter wereld en een professionele vuurwerkshow spreekt nationaal en internationaal aan.

 Bezoek vreugdevuur-scheveningen.nl

Vreugdevuur Scheveningen 2018
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.