1

Happietaria Leiden


-advertentiepositie-



Happietaria Leiden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Happietaria’s zijn tijdelijke restaurants die worden georganiseerd en gerund vanuit christelijke studentenverenigingen in een stad, in dit geval Leiden. De winst en de giften gaan naar structurele projecten ter verbetering van de situatie in de derde wereld. Het restaurant is bedoeld voor de bewoners van de betrokken steden, dus niet alleen voor de studenten zelf.

De organisatie van de Happietaria’s ligt in handen van leden van christelijke studentenverenigingen, allemaal vrijwilligers. Sinds 1993 hebben er in totaal in Nederland ongeveer 10.000 jongeren meegewerkt en hebben ongeveer 50.000 mensen een bezoek gebracht één van deze restaurants!

Waarom Happietaria?
Elke 5 seconden sterft er een kind van de honger. Meer dan 1,5 miljard mensen leven onder de armoedegrens. Overheden laten sommige groepen links liggen of zijn corrupt. Daarom willen we tijd en middelen gevan aan deze medemensen die het zoveel minder hebben dan wij. Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor zo’n enorm probleem, de oorzaken en oplossingen.

Het lijkt soms een druppel op een gloeiende plaat, maar als voor 1 persoon de wereld wat beter is geworden door de hulp van Happietaria, dan is dat voor ons al genoeg. Kom daarom ook eten en maak voor die ene persoon het verschil!

 Bezoek www.happietarialeiden.nl

Happietaria Leiden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.