1

MOBILITEIT in STEENDRUK


-advertentiepositie-



MOBILITEIT in STEENDRUK

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tot en met 27 augustus 2017 is in het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard de expositie MOBILITEIT in STEENDRUK te zien. De expositie toont een spectaculaire selectie van zowel Nederlandse als internationale affiches en ander drukwerk waarin mobiliteit centraal staat. Thema’s zijn land, lucht en water. Met een serie prentbriefkaarten komt ook Brabant daarbij aan bod.

Miljoenen kunstzinnige affiches
Gelithografeerd en daarna gesteendrukt drukwerk speelt vanaf het einde van de 19e eeuw een belangrijke rol in de communicatie om allerlei producten onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Vanaf deze periode beleeft de mens de opkomst van ‘wonderen van techniek’ als de koets, de luchtballon, de fiets, het motorrijwiel, de auto, de autobus, de vrachtauto, de verdere vervolmaking van de stoomboot en stoomtrein, de zeppelin, de tram en het vliegtuig. Fenomenen die volop worden gepromoot en bekendheid krijgen door inzet van miljoenen kunstzinnige affiches, prenten, illustraties en ander gesteendrukt materiaal.

Klinkende namen
Er is werk te zien van o.a. Jules Chéret, Cassandre, Jan Lavies, Henri Pieck, Piet van der Hem, Eppo Doeve en Jan Sluijters. De expositie is samengesteld door het Nederlands Steendrukmuseum in samenwerking met Van Sabben Poster Auctions, Yesterdays Vintage Motorcycles, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, Collectie Vrijdag en diverse particuliere verzamelaars. Het museum is het Cultuurfonds Gemeente Valkenswaard, het ANWB Programma Maatschappelijk Rendement, onze sponsors, donateurs en vrienden zeer erkentelijk voor het mede mogelijk maken van deze expositie.

 Bezoek www.steendrukmuseum.nl

MOBILITEIT in STEENDRUK
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.