1

Lammetjesdag




Lammetjesdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lammetjesdag is een gezellig gezinsuitje op de grens van Friesland en Groningen. Kinderen krijgen de unieke kans om heerlijk te knuffelen met de lammetjes, een kalfje te voeren of een ritje op de pony te maken. Ze kunnen ook knutselen, op een quad meerijden, zich laten schminken en de hele dag spelen. De volwassenen maken intussen een rondje over de markt met allerlei overheerlijke streekproducten, zelfgemaakte artikelen en lokale bijzonderheden. Om even bij te komen kan er genoten worden van een hapje, drankje en live bluegrass muziek.
Nieuw is de lokatie: Staatsbosbeheer Groningen stelt terreinen beschikbaar bij de Blotevoetenhof in Opende, vlakbij het blotevoetenpad.
Het doel is om geld in te zamelen voor groot onderhoud aan het historische buurtgebouw uit 1928 in de Surhuizumermieden. Een groot aantal vrijwilligers zet zich in om kinderen, ouders, grootouders en buurtgenoten een gezellige dag te bezorgen. Dus een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld, bijvoorbeeld door het kopen van lootjes.

Er zijn veel prijzen te winnen bij de verloting. De middenstand van Surhuisterveen, Augustinusga, Doezum, Grootegast en Opende sponsort deze dag door prachtige prijzen ter beschikking te stellen.
Er is een aparte facebookpagina aangemaakt : "Lammetjesdag - Lamkesdei" van Buurtvereniging De Mieden.

 Bezoek www.facebook.com

Lammetjesdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.