1

Hemelse avondwandeling




Hemelse avondwandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandelen onder de sterren.

Bij een heldere nacht is er van alles boven ons hoofd te zien. We genieten van de sterren, maar weten vaak niet precies wát we zien. Tijdens deze ‘hemelse’ wandeling krijgt u een lesje sterrenkunde. Vrijdag 18 augustus verdwijnt een paar minuten voor 21:00 uur de zon onder de horizon. De maan is in die nacht pas na 01:00 uur zichtbaar (voor minder dan 20%). Vanaf 22:00 uur is er daarom, bij onbewolkt weer, goed zicht mogelijk op de sterrenhemel boven het Noordelijk halfrond. Bekende sterrenbeelden zijn dan te identificeren. De meteorenzwerm Cygniden is rond 18 augustus actief. Voor uitleg gaat de heer M.J. Langhout, wis- en sterrenkundige en theoloog, met deze excursie mee. Een unieke kans, want normaliter is landgoed Bruggelen na zonsondergang niet toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk.  

Tijd: start om 20.00 uur. Duur: 2½ à 3 uur.
Deelname: € 7,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,75. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p.,  kinderen 4 t/m 12 jaar € 1,25 op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: zorg voor stevige schoenen en vergeet vooral uw zaklamp niet. Houdt rekening met boomwortels en andere onregelmatigheden op de paden in het donker.
Startlocatie: in de bocht van de Engelanderholt.
Routebeschrijving: in Beekbergen bij restaurant De Smittenberg (Arnhemseweg 537) bij de verkeerslichten rechtsaf vanuit Apeldoorn en linksaf vanuit Arnhem, richting Ugchelen rijden (de Engelanderweg). Na ca. 2,5 km is in de bocht links de parkeerplaats van GLK. Vanuit het dorp Ugchelen rechts in de bocht van de Engelanderholt.                                                                                                                   
Informatie: Fijko Slijm, tel. 06-10355749 of Henry Kats, tel. 06-53435237 of Tom Bisseling, tel. 06-12904265.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 Bezoek www.glk.nl

Hemelse avondwandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.