Zondagochtendwandeling




Zondagochtendwandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Struinen door de uiterwaarden van de Waal.

Hoe heerlijk is het om een zondag te starten met een lekkere wandeling? De boswachter neemt u via het parkbos van landgoed Waardenburg mee naar de uitgestrekte uiterwaarden van de Waal. Vanaf de Waalbandijk heeft u een prachtig overzicht over de dode rivierarm (De Kil) en de vele knotwilgen in de Rijswaard. Veel planten zijn al over het hoogtepunt van de bloei heen, maar u zult toch nog wel stroomdalflora kunnen waarnemen. Grote centaurie, slangenkruid en kattendoorn zijn nog wel te vinden. Het agrarisch gebruik van de uiterwaarden moet bijdragen aan een grote biodiversiteit. Hoe gaat dat in de praktijk?
De “oude griend” in de uiterwaard is na vele jaren weer geknot en ligt er nu mooi bij. Ook zijn er veel nieuwe bomen aangeplant. Onderweg is er aandacht voor de werkzaamheden die de veiligheid van het Rivierengebied moeten verhogen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 9.30 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: Parkeerplaats Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
Informatie: Anton van der Velde, tel. 06-16651048 of Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel.  06-19717255.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 Bezoek www.glk.nl