StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian




StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Dat viert Den Haag. De gemeente werkte dit jaar samen met een aantal ‘citydressers’, om de stad om te toveren tot één groot Mondriaanschilderij. Zowel grote torens als kleine etalages werden in Mondriaankleuren gehuld. Atrium City Hall viert dit met de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag. Naast de tentoonstelling 100xRietveld die nu te zien is, is vanaf 17 juli t/m 3 september ook de expositie The Hague goes Mondrian te zien van de fotograaf en bekende Instagrammer Renske Derkx.

StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian
Van 18 juli t/m 3 september is als onderdeel van de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag de tentoonstelling The Hague goes Mondrian te zien. Atrium City Hall heeft de fotograaf en bekende Instagrammer Renske Derkx gevraagd om de Haagse gebouwen die omgetoverd zijn tot Mondriaan-werken te fotograferen. In de tentoonstelling loop je over Den Haag als plattegrond, langs alle gebouwen door de stad én kom je er meer over te leren. Iedere bezoeker kan na afloop een folder meenemen die je door de stad neemt waar de Mondriaan gebouwen staan die Renske heeft vastgelegd.

Fotograaf Renske Derkx
De 23-jarige Renske Derkx maakt architectuurfoto’s onder de noemer ‘buildingsarenotboring’ en toont deze wekelijks aan 12.000 Instagram-volgers. Bekende en minder bekende gebouwen - vooral in de regio Den Haag - fotografeert ze. Hiermee zet ze de stad Den Haag en dienst architectuur op de kaart bij een relatief jonge en internationale doelgroep. Ze weet de kijker op een andere manier naar gebouwen te laten kijken; de stijl van de fotografe is puur minimalistisch en erg kleurrijk. Eerder dit jaar exposeerde Derkx in samenwerking met de Stichting Dag van de Architectuur haar 23 mooiste foto’s van gebouwen in Den Haag.

Win een werk van Renske Derkx
Iedere bezoeker kan tijdens de tocht door Den Haag een foto nemen van zijn/haar favoriete Mondriaan-gebouw. Degene die de foto deelt op Instagram met de hashtags #buildingsarenotboring en #mondrianthehague, maakt kans op een print uit de expositie. Facebook-gebruikers kunnen de tag @atriumdenhaag gebruiken.

The Hague goes Mondrian en 100xRietveld zijn initiatieven van Atrium City Hall.
StijlVol Atrium Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, cultuur en Fonds 1818.



Foto's: Atrium City Hall.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.