1

Week van het Landschap




Week van het Landschap

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef natuur en cultuur dichtbij, tijdens een dag vol leuke activiteiten.

Van 14 t/m 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De 12 provinciale Landschappen organiseren dan zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om natuur en cultuur dichtbij huis te beleven. Geldersch Landschap & Kasteelen haakt van 16 t/m 21 oktober aan met allerlei activiteiten in en rond de 7 opengestelde kastelen. Binnen deze week heeft elk kasteel een eigen dag.

Op donderdag 19 oktober staat kasteel Hernen helemaal in het teken van de Week van het Landschap. In het kasteel kunt u deelnemen aan een bouwkundige rondleiding, helemaal gericht op de bouwhistorie van het kasteel. Ook kunt u zelfstandig op pad met een pratende lamp, die u mee neemt naar het leven op kasteel Hernen in 1544. Buiten vertellen vrijwilligers in de middeleeuwse moestuin alles over de oude gewassen die er verbouwd worden. Rond het kasteel is een speurtocht voor jong en oud uitgezet, kunt u kijken naar eeuwenoude ambachten of deelnemen aan excursies met de boswachter. Uniek vandaag: de normaliter gesloten Ruïne van Batenburg is van 12.00-15.00 uur geopend voor bezoekers. Deze ruïne van Geldersch Landschap & Kasteelen ligt op ongeveer 5 minuten rijden vanaf Hernen. 

Programma: 11.00 - 17.00 uur kasteelbezoek op eigen gelegenheid met pratende lamp, moestuin open, speurtocht rond het kasteel, bouwkundige rondleidingen (duur: 1 uur), excursies met de boswachter (duur: 1,5 uur). Ruïne Batenburg open 12.00-15.00 uur.

Deelname: € 8,50 p.p., 4 t/m 18 jaar € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en houders van de museumkaart hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Hierbij zijn alle activiteiten inbegrepen.

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen
Informatie: hernen@glk.nl of 0487-531976
Reserveren: vooraf reserveren is niet nodig.

 Bezoek www.glk.nl

Week van het Landschap
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.