40 jaar PLAYMOBIL in het Limburgs Museum
40 jaar PLAYMOBIL in het Limburgs Museum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De expositie is in 2013 ontwikkeld door het historisch museum in Speyer (D). In elf maanden tijd kwamen meer dan 200.000 bezoekers naar 40 Jahre Playmobil – Eine Abenteuerreise durch die Zeit.

De oliecrisis in de jaren zeventig zet Hans Beck, productontwikkelaar bij de speelgoedfabriek Geobra in het Duitse Fürt, aan het denken. Om grondstof te besparen maakt hij speelgoedpopjes uit een minieme hoeveelheid kunststof. Zijn eerste personages zijn een bouwvakker, indiaan en ridder. Niet iedereen in de branche is overtuigd, maar op de laatste dag van de speelgoedbeurs in Nürnberg in 1974 plaatst een Nederlandse groothandelaar een bestelling van een miljoen mark. Binnen enkele jaren stijgt de verkoop naar meer dan honderd miljoen mark.

PLAYMOBIL is in vier decennia voort blijven groeien, de figuren zijn aangepast aan mode en tijdgeest. In 1976 verschijnen de eerste vrouwelijke popjes, in 1981 het kind en in 1984 de baby. De historie van het populaire speelgoed wordt gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van PLAYMOBIL. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote PLAYMOBIL figuren. Grote diorama’s van PLAYMOBIL verzamelaars tonen intrigerende miniatuurwerelden. Talrijke speeltafels nodigen uit tot onbeperkt speelplezier.

 Bezoek www.limburgsmuseum.nl

40 jaar PLAYMOBIL in het Limburgs Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.