1

Corso Zundert




Corso Zundert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Elke keer opnieuw krijgt het corsovirus generaties jonge en oude Zundertenaren in zijn greep. Er is niet aan te ontkomen! Jaarlijks wordt de onderste steen boven gehaald om de mooist mogelijke wagen aan het publiek te laten zien. Corso Zundert is zien. Corso Zundert is beleven!

PROGRAMMA 3 SEPTEMBER
10.00 uur: Aanvang theateracts op straat en jaarmarkt.
13.30 uur: Aanvang optocht.
14:00 uur: Eerste doorkomst langs de Markt.
16.30 uur: Tweede doorkomst langs de Markt.
18.00 uur: Tentoonstelling wagens en start feestprogramma.

Tijdens de tweede doorkomst langs de Markt worden de prijzen bekend gemaakt. Alleen de winnaar mag stoppen en geeft zich over aan de ‘Zundertse Jubel’.

PROGRAMMA 4 SEPTEMBER
9.00 uur-22.00 uur: Tentoonstelling corsowagens.
11.00-13.00 uur: Eerste presentatieronde.
14.30-16.30 uur: Tweede presentatieronde.
19.00-21.00 uur: Laatste presentatie, afscheid van de wagens.

Het tentoonstellingsterrein is gelegen aan de Molenstraat 155.

Tijdens de presentatierondes zijn de corsowagens te bekijken in vol ornaat, met figuratie, beweging en muziek. Gedurende de hele dag zijn gidsen beschikbaar die u rondleiden langs de wagens.

WAT IS ER VERDER TE DOEN
Op corsozondag staat héél Zundert bol van de activiteiten. Terwijl ’s morgens de wagens naar het tentoonstellingsterrein manoeuvreren, om zich te verzamelen voor de optocht, starten in de ochtend de activiteiten in het dorp, op en rond de route van de optocht.

In de Eikenlaan en Beukenlaan is vanaf 10.00 uur een jaarmarkt met tientallen kramen. Voor de allerkleinsten is er rondom het Poteindplein een kermis.

Afgelopen jaren hebben studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg het straattheater verzorgd. Verspreid over heel Zundert, vermaken zij het publiek met hun theateracts. Daarnaast zorgen verschillende blaaskapellen voor de nodige muzikale klanken.

 Bezoek corsozundert.nl

Corso Zundert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.