Lichtfestival Gent 2018




Lichtfestival Gent 2018

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lichtfestival Gent van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018.

Eén dag langer, een nieuwe route en plek voor jong talent

De vierde editie van Lichtfestival Gent wordt uitgebreid met een extra dag en zal plaatsvinden van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018. Ook de route wordt aangepast en zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belichten. Daarnaast wil Lichtfestival Gent ook een podium bieden aan aankomend talent. Hiervoor wordt in samenwerking met Nerdlab en de Cultuurdienst – CIRCA een wedstrijd videomapping georganiseerd tijdens Bring Your Own Beamer (BYOB) op vrijdag 20 oktober in NEST, oude stadsbibliotheek aan de Zuid.

Aangepaste data en een nieuw aanvangsuur

Lichtfestival Gent bracht in 2015 640.000 mensen naar de stad. De editie van 2015 werd grondig geëvalueerd en de betrokken stadsdiensten gingen op zoek naar manieren om het evenement bij te sturen en te verbeteren.

Het Lichtfestival Gent begint voortaan om 19.00 uur in plaats van om 18.00 uur. Op die manier kunnen bewoners na de werkdag hun huis bereiken, kunnen mensen die in het centrum werken de stad nog vlot verlaten en wordt het festival ook beter bereikbaar voor bezoekers. Dit zorgt ervoor dat de leefbaarheid van onze stad gewaarborgd blijft. Op zondag 4 februari start het festival om 18.00 uur, op die manier wil de Stad Gent ook de gezinnen met (kleine) kinderen de gelegenheid geven om het Lichtfestival te bezoeken.

Er komt ook een extra dag bij. Het festival zal in 2018 starten op woensdag in plaats van op donderdag. Met deze maatregel hoopt de Stad Gent het publiek wat meer te kunnen spreiden en Gentenaren een extra kans te geven het festival op de minder drukke woensdag- en donderdagavond te bezoeken. Bezoekers van buiten de stad zijn meer geneigd om in het weekend te komen, wat voor grote drukte kan zorgen.

 Bezoek stad.gent

Lichtfestival Gent 2018
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.