1

Meertalig Recht - Van Neurenberg tot Den Haag




Meertalig Recht - Van Neurenberg tot Den Haag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tentoonstelling Meertalig Recht - Van Neurenberg tot Den Haag die van 20 november t/m 11 december in het Atrium Den Haag te zien is, gaat over de ontwikkeling van het simultaantolken en het internationale strafrecht, georganiseerd door AIIC, de Internationale Associatie van Congrestolken. De bezoeker kan in deze expositie zelf ervaren hoe het is om tolk te zijn. De tentoonstelling is niet te zien op zaterdag 25 november i.v.m. de Haagse Energiebeurs 2017.
De geboorte van simultaantolken tijdens het allereerste internationale straftribunaal is de springplank om de bezoeker kennis te laten maken met twee werelden die nauw met elkaar verbonden zijn:
• Het beroep van simultaan-congrestolken, hoe deze tolken werken bij de internationale gerechtshoven, AIIC, en de Nederlandse coöperatie Congrestolken, en
• De ontwikkeling van het internationale strafrecht, het werk van de diverse internationale gerechtshoven en tribunalen en Den Haag als internationale stad van vrede en recht.
Foto's, videomateriaal en informatie is te zien van:
• De pioniers van ons beroep en de congrestolken van nu
• De allereerste apparatuur voor simultaantolken en cabines vergeleken met de nieuwste technologie om de live transcriptie en het tonen van bewijs te kunnen volgen in de rechtszaal tot en met video links voor rechtstreekse uitzendingen
• Het fascinerende werk van de Neurenberg processen, het Joegoslaviëtribunaal, het International Criminal Court - ICC, het Speciale Tribunaal voor Libanon en meer.
Meer informatie is te vinden op www.aiic.net/events.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Meertalig Recht - Van Neurenberg tot Den Haag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.