1

Front 14-18: De Eerste Wereldoorlog in 3D




Front 14-18: De Eerste Wereldoorlog in 3D

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Front 14-18: De Eerste Wereldoorlog in 3D @Waterliniemuseum Fort bij Vechten De tentoonstelling Front 14-18 in het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten toont fotos van Karl BuShoff en Otto Mtje en laat de Eerste Wereldoorlog zien door de ogen van twee frontsoldaten. De 3D-techniek verschaft een ruimtelijke ervaring die de kijker rechtstreeks bij het oorlogsgebeuren lijkt te betrekken en de afstand in tijd teniet doet. De fotos laten op indrukwekkende wijze zien wat een gruwelijke oorlog het is geweest.
De Eerste WereldoorlogDe Eerste Wereldoorlog is van het begin af aan ook een oorlog van woord en beeld. Heel wat soldaten hebben in hun marsuitrusting een kleine camera om bijzondere gebeurtenissen en persoonlijke belevenissen in beeld te brengen. In het fotoarchief van het LWL-Medienzentrum fr Westfalen bevinden zich twee uit Westfaals privbezit afkomstige collecties met zeldzame stereoscopische amateuropnames.
De fotos van Karl Buhoff en Otto Mtje tonen de Eerste Wereldoorlog vanuit het perspectief van twee frontsoldaten. Terugkerende themas zijn het alledaagse leven, de indrukken van een vreemd land, de omvang van de verwoestingen, de fascinatie voor wapentechniek en gesneuvelde en gevangengenomen vijanden.
Front 14/18 is vanaf 11 november toegankelijk tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum. Met een entreebewijs voor het Waterliniemuseum krijgt u ook toegang tot Front 14/18. De tentoonstelling bevindt zich in Gang B helemaal rechts aan het einde van de Bomvrije Kazerne op Fort bij Vechten. Op het fortterrein worden soms evenementen georganiseerd. Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en toegangsprijzen. Het fortterrein is tijdens evenementen niet vrij toegankelijk.

 Bezoek waterliniemuseum.nl

Front 14-18: De Eerste Wereldoorlog in 3D
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.