1

Tentoonstelling Meer dan een selfie




Tentoonstelling Meer dan een selfie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wagenvoort (1962) houdt van de 17e eeuw, haar foto’s tonen klassieke composities en poses. Haar modellen zijn verstild, maar ook brutaal, sereen en argwanend, als beschouwer kun je er niet omheen. Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie? De foto’s nodigen door hun complexiteit uit telkens opnieuw te kijken.

Wagenvoort werkte aanvankelijk als visagist sinds vijf jaar heeft ze zelf de fotocamera ter hand genomen. Ze kiest haar modellen en de kleding die ze dragen zorgvuldig. Natuurlijk is de visagie belangrijk, daarnaast perfectioneert de foto’s door erop te borduren, erin te snijden en erop te plakken. Mixed & Stitched noemt ze dat.

Op het eerste gezicht lijken de foto’s te gaan over schoonheid, maar daaronder gaat een extra laag verborgen. Vergankelijkheid en pijn vormen een subtiel maar belangrijk onderdeel van het werk. Een bitterzoete werkelijkheid. ‘Iedereen is in zijn leven wel door iets of iemand beschadigd en de kunst is om jezelf op een zo’n mooi mogelijke manier bij elkaar te houden’, aldus Wagenvoort.

Fotostudio
Bezoekers kunnen in het Doe Museum zelf aan de slag met het maken van de mooiste selfie ooit. Er is een fotostudio en een compleet ingerichte make-up tafel. Het belangrijkste is de Doe Tafel waar alle attributen aanwezig zijn om corsages, haarversieringen en draperieën te maken. Laat je inspireren door het werk van Saskia Wagenvoort en ga dan zelf aan de slag. Natuurlijk helpen de medewerkers van het Doe Museum als dat nodig is.

Van al die hopelijk prachtige selfies die de bezoekers maken gaat het Doe Museum ook een tentoonstelling samenstellen.

 Bezoek www.doemuseum.nl

Tentoonstelling Meer dan een selfie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.