1

Op reis door de geschiedenis van Harlingen


-advertentiepositie-Op reis door de geschiedenis van Harlingen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Overal in het museum liggen spannende opdrachtjes. Na afloop krijgen de kinderen een presentje.

Kom samen met je grootouders, vader, moeder, ooms en tantes naar museum het Hannemahuis in Harlingen. Tijdens de activiteitenweek ‘help Pake en Beppe de vakantie door!’ bieden dit jaar een kleine 40 culturele instellingen (musea en archieven in Friesland) een programma aan voor jong en oud. Kinderen van 4 t/m 12 jaar hebben gratis entree, op vertoon van een pake of beppe (of papa, mama, oom, buurvrouw, etc.). Volwassenen betalen wel entree.

Het thema in het museum is dit jaar 'OP REIS' en waar kan je je reis beter beginnen dan in de oude havenstad Harlingen? Vanuit Harlingen vertrokken vroeger de schepen naar Scandinavië en de Oostzee om hout te halen, of naar Engeland om boter, kaas en vlees te brengen en steenkool mee terug te nemen. De walvisvaarders trokken naar Groenland om daar in de koude op walvissen en robben te jagen. Het jongste bemanningslid aan boord was soms nog maar 14 jaar.

Reis in 1646 met Claas Jurjen Fontein mee in de allereerste trekschuit van Harlingen naar Leeuwarden om zijn bruid Antje op te halen, of ga in 1666 aan boord van het oorlogsschip van de Friese zeeheld Tjerk Hiddes de Vries en duik weg voor de Engelse kanonskogels! Je kan ook aanmonsteren op een zeilschip en mee varen naar Scandinavië om hout te halen, of naar Groenland om walvissen te vangen. Ontmoet in de herberg de twee drinkebroers en luister naar het Geheim van Talma. In het museum liggen op diverse plekken koffertjes met doe-opdrachten.

Museum het Hannemahuis zorgt voor een onvergetelijke tijdreis. Je kunt aan boord stappen tussen 18 februari en 26 februari, het museum is geopend van 12 tot 17 uur (maandag gesloten). Gratis toegang voor kinderen van 4-12 jaar op vertoon van Pake of Beppe (of moeder, vader, tante, buurvrouw, etc.)

 Bezoek www.museum.frl

Op reis door de geschiedenis van Harlingen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.