De tentoonstelling Wild. Tekeningen naar het leven presenteert prachtige dierstudies van onder anderen Paulus Potter, Albert Cuyp, Samuel van Hoogstraten, Hendrick Goltzius en Cornelis Saftleven. Hun tekeningen kwamen terecht in de collecties van Amsterdamse verzamelaars zoals Carel Joseph Fodor (1803-1860) en Abraham Willet (1825-1888). Zij schonken hun collecties na hun overlijden aan de stad Amsterdam. Het Amsterdam Museum prijst zich gelukkig dat het deze zomer uit het kunstbezit van deze genereuze erflaters een kleine maar fijne tentoonstelling kan samenstellen in het Cromhouthuis, huis van verzamelaars.

Artis’ oud-directeur Haig Balian, hij nam 1 november 2017 afscheid van zijn geliefde dierentuin, is een rasverteller en verhaalt in de gratis audiotour over de dieren die op de tekeningen zijn te vinden. Deze dieren, van koe tot maraboe, komen zo tot leven voor de aanschouwer. Stylistenduo The Wunderkammer tekent voor het ontwerp van de tentoonstelling en maakt daarbij ongebreideld gebruik van opgezette dieren. Het Cromhouthuis krijgt daardoor een geheel nieuwe uitstraling.

Bij Wild! wordt een activiteitenprogramma georganiseerd met onder andere tekenlessen op vrijdagmiddagen, lezingen over tekeningen én over dieren en afternoon tea’s waarin een boeiende rondleiding wordt gecombineerd met een zoete en hartige afsluiting van het bezoek.