Into Nature is een tweejaarlijkse beeldende kunstroute in het Drentse oerlandschap en toont werken van internationaal aansprekende kunstenaars. Na de spraakmakende eerste editie in 2016 in Noord-Drenthe is Into Nature dit jaar te zien van 1 juli t/m 16 september in de zuidwesthoek van de provincie.

Deze zomer is het thema 'Into Nature: Out of Darkness' en fiets en wandel je langs de grens van Fryslân, Overijssel en Drenthe. Je ontdekt kunstwerken in uiteenlopende landschapstypes waar de mens al duizenden jaren zoekt naar zijn verhouding met de natuur. De route start op een van de donkerste plaatsen van Nederland: het Holtingerveld. Een andere startlocatie is Frederiksoord, midden in de Koloniën van Weldadigheid (nominatie UNESCO-werelderfgoed).

Het team van curatoren, onder leiding van Hans den Hartog Jager, heeft een internationale mix van twintig vooraanstaande kunstenaars naar Drenthe weten te trekken. Zo is Adrián Villar Rojas uit Argentinië voor Into Nature op dit moment al druk bezig met het nabouwen van tientallen vogelnesten van de Hornero, een Zuid-Amerikaanse zangvogel. De nesten worden in de loop van dit voorjaar geplaatst in het Drentse landschap. Het Britse kunstenaarsduo Heather & Ivan Morison maakt een installatie die te gebruiken is als overnachtingslocatie voor bezoekers. Ook de IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson zal zijn stempel drukken op de komende editie met zijn stralende lichtkunstwerk. Into Nature: Out of Darkness is een spannende, niet te missen kunstmanifestatie.

Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum, Stichting Kunst & Cultuur, Kunst in Kolderveen (KiK) en Museum De Buitenplaats.

Into Nature: Out of Darkness is te zien van 1 juli t/m 16 september in Frederiksoord en op het Holtingerveld. Voor meer info ga naar:
www.intonature.net
facebook.com/intonatureart