Fototentoonstelling Het verhaal van de nieuwe tram




Fototentoonstelling Het verhaal van de nieuwe tram

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De fototentoonstelling Het verhaal van de nieuwe tram. En de verfraaiing van de openbare ruimte.. van de gemeente Den Haag is van 4 t/m 28 juni in het Atrium Den Haag te zien. De foto’s tonen de werkzaamheden en de resultaten in Den Haag en omgeving in beeld in het openbaar vervoer in de afgelopen 8 jaar.

Ruim 8 jaar hebben HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hard gewerkt om een groot aantal locaties in de stad aan te passen aan de komst van de nieuwe moderne en ruimere tram. Tegelijk kreeg de openbare ruimte op veel plaatsen een metamorfose. Bruggen, kademuren en rioleringen werden vernieuwd. In totaal investeerden Rijk, Metropoolregio en gemeenten ruim 500 miljoen euro in dit megaproject waardoor het openbaar vervoer in de Haagse regio een flinke kwaliteitsimpuls heeft gekregen.
Inmiddels zijn 8 van de 12 tramlijnen in de Haagse regio toegankelijk voor iedereen die gebruik maakt van rolstoel, rollator of reist met kinderwagen of koffers.

Tijdens het project zijn 18,5 kilometer nieuwe rails, 47 nieuwe wissels, 11 nieuwe kruisingen en tientallen toegankelijke tramhaltes aangelegd. Er zijn 60 nieuwe trams aangeschaft. En met 1500 dynamische route informatieborden(DRIS) bij de haltes, weten de reizigers precies hoe laat hun tram komt..

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/openbaar-vervoer/vernieuwing-tramlijnen.htm,

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Fototentoonstelling Het verhaal van de nieuwe tram
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.