1

Bestemming Drachten 2018




Bestemming Drachten 2018

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze zomer is er van alles te doen en beleven op De Tussendiepen. Op 28 juni 2018 opent de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in het oudste industriële gebouw van Drachten, De Sluisfabriek. Kunstenaars presenteren hier drie maanden lang hun visie op de toekomst van Drachten. Drachtsters zijn van harte welkom om deel te nemen aan een cultureel programma dat bestaat uit workshops, film en performances.

De Westkop van bedrijventerrein De Tussendiepen is onderdeel van Waterfront Drachten, een belangrijke schakel tussen Drachten en het Friese Merengebied. Het gebied is momenteel sterk in ontwikkeling. Maar wat vinden we van belang bij de inrichting van ons landschap? Bij de vormgeving van De Westkop wil de gemeente Smallingerland alle Drachtsters betrekken. Daarbij werden kunstenaars Melle Smets, Yasser Ballemans, Henk Hofstra en William Speakman gevraagd hun visies en speculaties voor de toekomst te vertalen naar bijzondere kunstwerken die deze zomer in De Sluisfabriek te bezoeken en beleven zijn.


Bouw met Henk Hofstra mee aan een drijvende sculptuur die de toekomst van De Tussendiepen en het Waterfront verbeeldt. Ontdek samen met Melle Smets hoe het landschap ingericht kan worden met gebruik van alleen spierkracht. Dompel je onder in de zoetwaterwereld van William Speakman, òf ga met Reisbureau Zonderling (Yasser Ballemans) mee op ontdekkingstocht in eigen stad!

 Bezoek www.bestemmingdrachten.nl

Bestemming Drachten 2018
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.