Beleef dicht bij de stad de rust en ruimte van Heumensoord. Wandel over de statige beukenlanen van Heumensoord de nacht in en verwonder je over de geluiden van de nacht. Ontdek de nachtdieren en kom genieten van de verhalen van de natuur. De Midzomernachtloop geeft je de kans om dit van dichtbij mee te maken.

Er zijn verschillende starttijden tussen 21.00 en 23.00 uur. Er is nog plek!

Wakker worden
Als het donker wordt zoeken veel dieren een veilige overnachtingsplek om hun ogen te sluiten. Maar wanneer de zon achter de horizon zakt, is dat voor een aantal andere dieren juist het teken om te ontwaken. Vleermuizen bijvoorbeeld, bij hun nachtelijke jacht op insecten vertrouwen ze op hun sonar. Zij slapen overdag en komen in de schemering tevoorschijn. En de uilen en de nachtzwaluw, die beginnen hun dag pas als alle andere vogels zwijgen.

Ontmoet en ondervraag de boswachter
Op weg door het donkere bos ontmoet je onze boswachters en kom je van alles te weten over de dieren in het donker. Ga mee met deze unieke tocht door het bos en over de heide en en beleef dit prachtige gebied op de stuwwal van het Rijk van Nijmegen.

Praktische informatie
Neem een hoofdlampje mee.
Je wandelt op eigen gelegenheid en in eigen tempo.
Onderweg kom je langs posten waar de boswachter je meer vertelt over de natuur op Heumensoord.
De tocht is ook geschikt voor kinderen die al 8 kilometer kunnen wandelen.