Beleef de kortste nacht van het jaar op de Brunssummerheide! Tijdens deze Midzomernacht-wandeling van ongeveer 8 kilometer wandel je op eigen gelegenheid heuvel op, heuvel af terwijl de maan en sterren je pad verlichten. Onderweg loop je de boswachters van Natuurmonumenten tegen het lijf.

Er zijn verschillende starttijden tussen 22.30 en 23.30 uur.

Nachtdieren
Ontmoet vleermuizen, vuurvliegjes of nachtvlinders en kom meer te weten over de nachtdieren en het nachtelijke leven op de hei. Je sluit deze unieke nachtelijke ervaring sfeervol af op het nachtterras. Er is een route linksom en rechtsom.

Op pad met een volle buik
Je kunt je Midzomernacht-avontuur natuurlijk niet aangaan op een lege maag. Restaurant Schrieversheide, gelegen bij het startpunt van de wandeling, blijft de hele avond voor ons open. Eet de speciale Midzomernacht-pannenkoek met zomerkoninkjes voor een nachttarief van € 7,90.

Overnachten
Wil je na je midzomernachtloop op de Brunssummerheide overnachten in de natuur? Dat is deze nacht mogelijk! Boek een campingplaats op Buitencentrum De Heikop die speciaal voor wandelaars met een eigen tentje een kampeerveld hebben gereserveerd. Een overnachting kost € 7,50 per persoon. Reserveren kan op telefoonnummer 045 525 2430 of stuur een mail naar beheerder@deheikop.info .

Nachtterras

Na afloop van de nachtwandeling nodigen wij jullie van harte uit op ons sfeervolle nachtterras met kampvuur en gitaarmuziek. IKEA Heerlen is hierbij natuurlijk weer van de partij om jullie op een passende 'midnight-snack' te trakteren in het kader van de midsommar.

Praktische info
Graag een kwartier voor vertrek aanwezig zijn.
Het bezoekerscentrum, restaurant en toiletten zijn tijdens de Midzomernachtloop geopend.
Na afloop kun je terecht op het speciale nachtterras dat tot 02:30 uur geopend is!
De wandeling duurt ongeveer 2 uur.
Een (kleine) zaklantaarn is handig.
Vergeet niet een warme trui of jas mee te nemen, het kan 's avonds flink afkoelen.