1

Speurroute 'Kunstdetective'




Speurroute 'Kunstdetective'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Altijd al een echte detective willen zijn? Met de spannende speurroute ‘Kunstdetective’ kan dat deze zomer (7 juli t/m 26 augustus 2018) in het Rijksmuseum van Oudheden. Professor Aardewerk vraagt jeugdige speurneuzen (8-12 jaar) te hulp omdat dieven een beroemd beeld uit het museum willen stelen. Met slim speurwerk kunnen kinderen codes kraken, geheimen ontrafelen en alle bewijsstukken verzamelen om de kunstroof te voorkomen. Wie professor Aardewerk kan vertellen welke verdachte de echte dief is, wat het plan is, en wanneer het gaat gebeuren, maakt kans op een mooie prijs. www.rmo.nl/kunstdetective





Met ‘Kunstdetective’ wordt een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden niet alleen de leukste, maar ook de spannendste dag van de zomervakantie. Met de gratis speurroute gaan kinderen op onderzoek in het kindertekenatelier ‘Studio RMO’ en de tentoonstelling ‘Al 200 jaar van nu’. Daar nemen ze Griekse beelden onder de loep, gaan ze aan de slag met vingerafdrukken en een hiërogliefencode om te ontcijferen.

‘Kunstdetective’ is gratis bij aankoop van een museumkaartje en speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er zijn ook diverse andere speurroutes door het museum, voor kinderen vanaf 4 jaar. Die zijn te koop bij de kassa.

 Bezoek www.rmo.nl

Speurroute 'Kunstdetective'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.