Museum in het donker

Museum in het donker

Beleef het verhaal van een Amerikaanse paratrooper!
Na sluitingstijd én na zonsondergang een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum Overloon? Dat is dit najaar voor het eerst mogelijk tijdens het nieuwe evenement ‘Museum in het donker’. Op een zestal avonden in november kunnen bezoekers zich onder laten dompelen in het heroïsche verhaal van de nu 93 jarige Vincent J. Speranza, een Amerikaanse paratrooper van de 101st Airborne Division, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in actie kwam in de Ardennen en betrokken was bij de bevrijding van een concentratiekamp.

Zes avonden
Tijdens deze avonden zal een deel van het museum op een andere manier ‘uitgelicht’ worden, letterlijk en figuurlijk! De beleving van het museum in het donker is een hele andere dan een museumbezoek overdag. Middels beeld, licht, geluid, verhaalvertellingen en re-enactment, worden bezoekers op unieke wijze onderdeel van het indringende verhaal van Speranza. Op deze avonden is het museum tussen 17:00 uur en 19:00 uur gesloten wegens de voorbereidingen.

Spaghetti-buffet
Bij het verhaal van Speranza hoort een goed gevuld bord spaghetti naar authentiek Italiaans recept. Tijdens deze avond zal ook duidelijk worden waarom! Combineer een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon met een smakelijk Spaghetti-buffet in het museumcafé. Het buffet wordt op deze zes avonden van 18.00 tot 19.00 uur geserveerd, inclusief een drankje naar keuze en kan alleen gereserveerd worden in combinatie met een bezoek aan de het evenement ‘Museum in het donker'.

Museum in het donker: 15, 16, 17, 22, 23 & 24 november 2018. Tickets zijn alleen online te koop, je vindt de site onder het kopje 'Contact'.

Museum in het donker

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.